Het Laarzenpad in de Kelsdonk wordt hersteld

Onze Stichting MEC gaat met haar vrijwilligers zeer waarschijnlijk een bijdrage leveren aan het herstel van het reeds gesloten wandelpad door de Kelsdonk in het noorden van Etten-Leur.

150914 bndestem 3

Dit gebied is in eigendom van Staatsbosbeheer (SBB) en wordt veelal verpacht aan agrariërs. Het betreft een ruig polderlandschap met struikgewas en water in de vorm van sloten, ondergelopen land en een grote waterpartij. Echte natuurliefhebbers weten dit gebied te vinden om de rust, de planten en dieren die je hier kunt aantreffen.

150914 bndestem 4

SBB had dit gebied onlangs afgesloten omdat de diverse bruggetjes in het gebied niet meer veilig genoeg waren. SBB heeft ook niet de (financiële) mogelijkheden om hier nieuwe bruggetjes te plaatsen.

Onze vrijwilligers gaan samen met het IVN, afdeling Etten-Leur e.o. en de West-Brabantse Vogelwerkgroep een bijdrage leveren door het monteren, plaatsen van nieuwe bruggetjes en het onderhouden van delen van het wandelpad die door het struikgewas lopen. Ook wordt een nieuw vogelscherm door ons aangelegd.

150914 bndestem 6

Een en ander zal in het voorjaar van 2016 worden uitgevoerd, zodat het gebied voor wandelaars, vogelaars en andere liefhebbers weer bereikbaar wordt.

De foto’s hierboven zijn afkomstig van dit bericht in BN/DeStem van 9 juli 2015:
BN/DeStem – Kelsdonk bij Etten-Leur te wild om te wandelen

150914 vogelscherm 1
Voorbeeld van vogelscherm
Voorbeeld van vogelscherm
Voorbeeld van vogelscherm
4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *