Nieuwe valkenkast voor volkstuincomplex Tuindersweg

De Stichting (MEC) is gevraagd om een nieuwe valkenkast te maken voor de volkstuinders aan de Tuindersweg. De bestaande kast staat er inmiddels zo’n 15 jaar en het is niet meer verantwoord om daar het komende seizoen (2016) een nieuw gezin in groot te brengen.

151016 valken 02

151016 valken 03

De afgelopen jaren zijn elke zomer pa en ma valk druk doende geweest om hun 3 tot 4 jongen op te voeden en te leren om op eigen benen te staan. Daarbij zijn, tot vreugde van de tuinders, vele duizenden muizen gesneuveld. Ook hebben de tuinders plezier beleefd aan de beginnende vliegkunsten van de jongen.

151016 valken 06 151016 valken 08

We hebben met plezier een nieuwe degelijke valkenkast gemaakt. Daarbij is geen goedkoop materiaal gebruikt, maar betonplex en bouten en moeren van rvs. Met een laagje turfmolm is het interieur aangekleed en het echtpaar heeft de nieuwe woning, wat zeg ik, villa, al bekeken. We hopen dat deze kast ook zo lang mee gaat als de vorige en dat ze veel nakomelingen mag herbergen.

151016 valken 09

(De laatste foto is van de prachtige website Natuurkieker.nl)

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *