Zuidelijk tracé 380kV: NEE!

In het hoofdstuk ‘De aarde’ vindt u websites, berichten, filmpjes van activiteiten elders op de aarde waarvan wij denken dat u die gezien of gelezen moet hebben. Ze zijn interessant of belangrijk en sluiten goed aan bij de doelstellingen van onze stichting. Daarom bevelen wij u deze berichten van harte aan.

Minister Kamp van Economische Zaken wil een 380 kV hoogspanningskabel van Zeeland door West-Brabant naar Tilburg aanleggen. Gekozen is voor een Zuidelijk Tracé (klik hier voor interactieve kaart), dat ten koste gaat van grote stukken natuurgebied in heel West-Brabant. Daartegen is massief verzet gerezen, dat nu al meer dan een jaar onophoudelijk klinkt. Kijk voor meer informatie in het dossier van BN/DeStem en bij de links van de actiecomités en verenigingen onderaan.

kalender 2
Verzetskalender NEE TEGEN HET ZUIDELIJK 380kV TRACE

Om hun verzet kracht bij te zetten hebben de gezamenlijke lokale actieverenigingen een beeldschone natuurkalender uitgebracht en toegestuurd aan bijna 100 landelijke beleidsbepalers, (veel) politici, journalisten, natuurverenigingen en TenneT TSO.
Ook een aantal andere Brabantse belangenverenigingen hebben meegewerkt. Bij iedere maand staat een foto van een door het zuidelijk tracé bedreigd natuurgebied. De kalender is gemaakt door een professioneel designbureau, in A3 glossy hoge resolutie formaat. De foto’s komen allemaal van professionele fotografen.

Oosterhout Nee! schrijft op de facebookpagina:

Echt iets om aan de muur te hangen en 12 maanden lang bij na te denken over de aanslag op de laatste bossen van West-Brabant, die men van plan is. En dat terwijl er aantoonbaar betere alternatieven zijn. Natuurlijk zit er in de envelop bij die mooie kalender ook een mooie brief van onze kant met wat tekst en uitleg over hoe het nou ook alweer zat met dat plan van minister Kamp en hoe het allemaal een beetje slimmer en beter kan.

kalender 1
Zwartenbergse Polder Etten-Leur

De kalender is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Brabantse Milieufederatie. Daarnaast werkten onder andere ook Natuurmonumenten, Brabants Landschap, KNNV Breda, IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, @MarkantBreda en de West Brabantse Vogelwerkgroep mee aan de totstandkoming.

Volledige kalender inkijken? Klik hier.
Kalender bestellen? Klik hier.

Actiecomité Halderberge
Breda 380kV NEE
Behoud de Vierde Bergboezem en het Haagse Beemdenbos
380kV in Oosterhout? Nee!
Achterhoek voor 380kV onder de grond

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *