Advocaat van de aarde

In het hoofdstuk ‘De aarde’ vindt u websites, berichten, filmpjes van activiteiten elders op de aarde waarvan wij denken dat u die gezien of gelezen moet hebben. Ze zijn interessant of belangrijk en sluiten goed aan bij de doelstellingen van onze stichting. Daarom bevelen wij u deze berichten van harte aan.

advocaat van de aarde

Advocaat van de aarde

Deze VPRO-documentaire van Tegenlicht gaat over de Schotse advocate Polly Higgins en de Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzón, die zich inzetten voor het behoud van de aarde. Zij pleiten ervoor dat de vernietiging van de aarde strafbaar moet worden gesteld. We praten dan over ‘ecocide’. Deze documentaire is op tv vertoond op 15-11-2015, vlak voor de klimaattop in Parijs.

Advocaat van de aarde

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *