Wandeling Nacht van de Nacht, 27 oktober 2018

Waar is het nog donker?

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langskomt.

Dat kan minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er een fietser of auto langskomt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen wij aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energiebesparing op verlichting.

Op zaterdag 27 oktober organiseren wij een wandeling, in het donker door het natuurgebied Kelsdonk. Om 20:00 uur verzamelen we bij de vangkooi op de kruising van de Haansberg/Windgat/Bollendonkseweg ten noorden van Etten-Leur. Om 20:15 uur vertrekken we en tegen 22:00 uur zijn we op die plek weer terug.

  • Meenemen: voldoende warme kleding, laarzen of stevig schoeisel dat nat mag worden, een klapstoeltje dat je makkelijk dragen kunt of een vuilniszak/kleed waar je in het gras op kunt zitten.
  • Bijdrage van € 3,-/p.p. Honden zijn niet toegestaan.
  • Graag vooraf aanmelden, want het deelnemersaantal is beperkt.

Hans Wierema

Nacht van de nacht

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *