World Clean Up Day 2020

Op zaterdag 19 september waren vrijwilligers van de PvdA en het MEC in het buitengebied aan de noordkant van Etten-Leur actief met het opruimen van zwerfafval. Over heel de wereld is er op deze manier actie gevoerd om aandacht te vragen voor dit probleem, in de wetenschap dat dit afval onze bodem en ons water vervuilt. De Eerste Vicevoorzitter Europese Commissie Frans Timmermans (PvdA) heeft hiervoor het startschot gegeven. Zie filmpje.

Onze vrijwilligers hebben, tot hun verontwaardiging ongelooflijk veel vuil en niet alleen zwerfvuil opgeruimd. Onder andere een toiletpot en 7 plastic kratten met kinderkleding zijn uit de sloten gevist. “Waarom doet men die moeite om het in het buitengebied in de sloot te dumpen als kleding en hardplastic gratis naar de milieustraat gebracht kan worden?” vraagt Nico Geers, voor de tweede keer vrijwilliger bij deze actie.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *