Meer Bomen Nu: plant een gratis boom of struik!

Omdat alle bomen en struiken een nieuwe bestemming hebben gevonden, is de actie afgelopen.

Meer bomen nu is een landelijke actie van Urgenda, St. Nationale Boomfeestdag, St. MEERGroen en Caring Farmers, met als doel om dit plantseizoen 1 miljoen extra bomen en struiken te planten. In Etten-Leur doen wij daar ook aan mee. Inmiddels staan er ruim 3.000 bomen en struiken ingekuild die op een definitieve bestemming wachten. Deze – veelal zaailingen – zijn geoogst door vrijwilligers op landgoederen. Maar er zijn voor deze actie ook prachtige naaldbomen geschonken door Life & Garden Etten-Leur, en door een enthousiast gezin in Etten-Leur enkele zelfgekweekte Sequoia ‘s (mammoetboom) en enkele Acacia’s die een heel speciaal plekje verdienen.

Deze bomen en struiken zijn gratis af te halen bij de bomenhub na het maken van een afspraak. Er zijn ook laagstam appel- en perenbomen die vanaf volgend jaar vruchten gaan dragen. Hiervoor wordt € 4,- per stuk gevraagd.

Geef in het inschrijfformulier hieronder aan naar welke soorten en aantallen de voorkeur uitgaat. Geef ook aan waar je deze bomen en/of struiken wilt planten, en met welk doel. De aanvragen worden beoordeeld aan de hand van de hoeveelheid gevraagde bomen en struiken én de bestemming waar ze geplant gaan worden, rekening houdend met de nog beschikbare voorraad. Een schoolplein krijgt bijvoorbeeld voorrang op een privé achtertuin.

We adviseren er snel bij te zijn, want mensen weten het MEC al te vinden en de voorraad verandert elke dag.

Help de natuur, help tegen klimaatverandering, help je eigen gezondheid en plant een boom!

Bekijk hier welke bomen en struiken we beschikbaar hebben, en noteer welke u wilt hebben.

AANVRAAGFORMULIER

Meer Bomen Nu

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *