Een verrassend groene BuurtNatuurWandeling in Etten-Leur

Sinds kort is in de Grauwe Polder een speelse 2,5km lange puzzeltocht beschikbaar. De voor jong en oud uitgezette route voert langs bos, water, dieren, historie en kunst.

We hebben in samenwerking met het Natuurpodium Brabantse Wal de afgelopen weken deze nieuwe wandeling ontwikkeld.

Aan de hand van foto’s en meerkeuzevragen word je door het park De Grote Toer, de historische tuin van het voormalige klooster Het Withof en langs de kinderboerderij en het water van de nieuwste wijk De Streek geleid.

De speeltuintjes en bankjes onderweg maken het één en al genieten voor kinderen. Maar ook als avondwandeling of even tussendoor is dit een mooie manier om op een ontspannen manier onbekende plekjes in deze wijk te ontdekken. Zelfs voor iemand die hier al lang woont, is het verrassend om te ervaren hoeveel groen in deze afwisselende tocht is samengebracht.
Bovendien is het een leuk idee voor een kinderverjaardag of een les in en over de natuur voor basisscholen. Weer een reden om Etten-Leur nog groener te maken.

Download hier de route

Naast deze buurt-natuur-wandeling in Etten-Leur zijn er door Natuurpodium Brabantse Wal nog een heel stel routes in Bergen op Zoom en omgeving uitgezet, een aanrader. Wil je ook graag een natuurwandeling in je wijk? Laat het Natuurpodium weten, dan gaan ze die snel uitzetten. En bezoek regelmatig hun website om te zien welke andere activiteiten er op het programma staan.

Natuurpodium Brabantse Wal

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *